torsdag 10. juni 2010

Peking And

Om du skulle reise til Beijing så sørg for å få spist denne anda. The Beijing Roast Duck reklameres det for på mange restauranter. En i følget vårt var fra byen og han viste om et bra sted, med det menes et sted hvor maten ikke var tilpasset oss vestlige. Hele anda skulle spises, hode, føtter og innvoller. Det eneste de ikke serverte var fjærene. Ande-hjerne og hjerte er spiselig det, men det er ikke like godt som kjøttet fra andebrystet. Selve anda var meget god, jeg har sjelden fått så god mat på restaurant.
Etter å ha vært tre dager i Beijing kan jeg trykt slå fast at maten i denne delen av Kina er meget bedre enn den du finner fra området her, rundt Shanghai.
På kinesisk restaurant så settes det frem en rett om gangen på et stort snurrebord i midten. Alle spiser litt av hver rett, mer av det du liker best. Det bestilles mye mat og dersom en rett blir spist opp så kommer de med mer. Som vert må du sørge for at gjestene dine blir mette. Intet fat skal være tomt når vi sier takk for maten. Grisene i bakgården blir forhåpentligvis fornøyde.

På en av våre ekskursjoner kom jeg over dette stedet. Kina slutter aldri å forundre. Litt tidligere på dagen var jeg på et annet offentlig toalett, her skulle jeg ønske at jeg kunne lukke øre, øyne, nese og munn. Området minnet mest om en overfylt utedo. Papiret var heller ikke gratis og mange hadde ikke lyst å betale for en slik luksus. Noen tok med seg blader fra trærne og andre fant seg en annen løsning. Det 4 stjernes toalettet var heldigvis ordentlig, relativt rent og pent.

Elefanten er fra the sacred road som leder opp til Ming dynastiets gravkamre. Jeg kan legge til at jeg også her står på det samme sted som Mao. Han stod akkurat her når han lot seg avbilde en gang for veldig lenge siden.

Neste gang jeg skal besøke muren så skal jeg starte fra et annet sted. Her var vi for nærme Beijing, luften er ikke klar og det er alt for mange turister.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar